Top 10 redenen om een wenskaart te sturen.

Het is voor een ontvanger van een kaartje altijd een grote verrassing wie er aan hem of haar gedacht heeft. Alleen dat al is een grote reden om een wenskaart te sturen. Maar er zijn natuurlijk allerlei andere redenen die u kunt bedenken om een kaart te sturen. Hieronder ziet u de top 10!

Nummer 1

Iemand is ziek! Een beterschapskaart sturen doet altijd goed. Er zijn zelfs mensen die zeggen dat meN eerder beter wordt als er een leuke kaart bij de post zit. En dat zou zomaar de waarheid kunnen zijn.

Nummer 2

Als er iemand jarig is dan gaat u vaak op visite met een klein cadeautje maar kunt u er niet bij zijn dan is een kaartje toch zeker op zijn plaats. Een felicitatie met een echte kaart is toch veel leuker dan via een watch-appje of op Facebook?

Nummer 3

Kerstkaarten staat ook hoog in de lijst. De kerstkaarten en kaarten om een gelukkig nieuwjaar te wensen worden dan ook vaak verstuurd. Het is jammer dat postzegels zo duur worden maar nu Sandd het veel goedkoper gaat doen is dat een mooie gelegenheid om er toch mee door te gaan. Sandd bezorgt alleen op dinsdag en vrijdag maar dat maakt voor kerstkaarten helemaal niets uit.

Nummer 4

Geslaagd! Dat is zeker een reden om een wenskaartje te sturen. Of iemand nu geslaagd is voor zijn rijbewijs of voor een school of studie, een kaart is dan zeker op zijn plaats. Ook voor kinderen is zo'n echte wenskaart erg leuk als ze bijvoorbeeld geslaagd zijn voor het verkeersexamen of het zwemdiploma.

Nummer 5

Een zomaar kaartje wordt ook veel gestuurd. Bijvoorbeeld mensen die wat eenzaam zijn en eens in de paar maanden wel een kaart verdienen. Of misschien zelfs wel wat vaker. Een kleine moeite toch?

Nummer 6

Als er in de familie een kind geboren is dan is dat zeker ook goed voor een wenskaart. Naar de ouders vanzelfsprekend maar ook naar opa's en oma's kan een kaartje gestuurd worden en ook eventueel naar mensen die nu voor het eerst tante of oom zijn geworden.

Nummer 7

Om iemand een hart onder de riem te steken. Bijvoorbeeld als er voor iemand iets spannends te gebeuren staat. Dat kan iets op het werk zijn maar ook bijvoorbeeld een onderzoek in een ziekenhuis of de week dat de uitslag van het onderzoek moet binnenkomen.

Nummer 8

Als iemand met de vut gaat of met pensioen dan is een kaart ook zeker van toepassing. Wens ze een mooi leven toe na al die jaren hard werken.

Nummer 9

Een goedmakertje! U bent een keer een afspraak vergeten of u heeft iets per ongeluk stuk gemaakt. Dan hebt u waarschijnlijk al meteen verteld dat het u spijt maar als u dan ook een mooie handgeschreven wenskaart stuurt met nogmaals uw verontschuldigingen dan is dat helemaal geweldig.

Nummer 10

Een kaart sturen om iemand uit te nodigen voor het een of het ander. Zelfs voor gewoon een ochtendje een bakkie koffie samen drinken maar ook voor een uitje zoals naar de bioscoop.

Net buiten de top 10 gevallen

En dan zijn er nog redenen die niet in de top 10 vallen maar toch best genoemd kunnen worden. Zoals daar zijn een verhuizing naar een nieuwe woning, Valentijnsdag, Vader- en moederdag, Pasen, denk aan je of mis je, vakantiekaartje, succes voor iets, bij zwangerschap, sterkte en medeleven en als laatste een trouwdag of jubileum.

Extra tip 1

Als u geen echte kaart wilt sturen en iemand toch direct even wat wil laten weten, stuur dan een e-kaartje. Dat kunt u doen op de website gratis e-kaart versturen.
Hebt u toevallig geen echte kaart maar wilt u die wel versturen dan kan dat ook via die website.

Extra tip 2

Wilt u iets moois op de kaart schrijven maar weet u even niet wat voor gedichtje kijk dan zeker op deze site even bij de wenskaartgedichten.